Browsing Ruralis Brage by Author "Magnus, Trine"
Now showing items 1-5 of 5
-
Fokus på genmodifisert mat : hva kan fem fokusgruppeintervjuer fortelle om den norske genmatdiskursen?
Magnus, Trine (Journal article, 2011)Mange vil hevde at vi lever i en stadig mer usikker og uforutsigbar verden. En konsekvens av dette er økt fokus på risiko innenfor de fleste områder av samfunnslivet. Også innenfor matproduksjon og matkonsum har risikobegrepet ... -
Hvordan serveres genmodifisert mat til avisleserne?
Magnus, Trine (Journal article, 2010)The discourse on genetically modified food is open, situation-dependent and contradictory, and is positioned at the crossroads of nature, science and society. Through quantitative and qualitative content analysis, this ... -
Kontraktsproduksjon i landbruket - en annen hverdag for bonden
Rønning, Lars; Vik, Jostein; Magnus, Trine (Rapport;01/2013, Research report, 2013)Denne forstudien av vertikal integrasjon og kontraktsproduksjon i landbruket viser at bonden får en annen hverdag når han eller hun blir kontraktsprodusent, men vi har samtidig blitt flinkere til å tenke marked, sier ... -
Spis ikke, med mindre helsa eller miljøet blir bedre! Om utviklingen i norske forbrukeres holdninger til genmodifisert mat
Magnus, Trine; Almås, Reidar; Heggem, Reidun (Journal article, 2009)I denne artikkelen drøfter vi hvordan norske forbrukeres holdninger til genmodifisert mat har endret seg gjennom årene. Allerede da genteknologi ble etablert som et eget forskningsfelt og utviklingsområde på 1980-tallet, ... -
Vekststrategier for lokale matbedrifter
Kvam, Gunn-Turid; Magnus, Trine (Rapport;09/2012, Research report, 2012)Rapporten, som baserer seg på en spørreundersøkelse av lokale matprodusenter i Norge og casestudier av bedrifter og produsentnettverk, viser at mange lokale matbedrifter ønsker å vokse. Det er imidlertid fortsatt mange ...