Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 187-206 of 483
-
Helse, miljø og sikkerhet i reindrift. Funn fra kartlegging blant reindriftsutøvere
(Rapport (Ruralis) (ISSN 2704-0208), Research report, 2022) -
Hest, hestehold og fôring: Status for hesteholdet i Norge. Kommentert frekvensrapport
(Rapport;02/2012, Research report, 2012)I denne rapporten presenteres spørreundersøkelsen «Hestehold, fôring og verdiskaping 201» som har blitt foretatt som en del av prosjektet «God og lagringsstabil ensilasje til hest for auka verdiskaping og betre helse». ... -
Hjem som turistprodukt: Eksempler fra seterturisme i Norge og Østerrike
(Chapter, 2013) -
Holdninger til landbrukspolitikk og landbrukssamvirket hos medlemmer av Nortura. Data fra undersøkelsen Trender i norsk landbruk 2004-2008
(Notat;1/09, Research report, 2009)Samvirkeselskapet Nortura er inne i en fase med store utfordringer for å forbedre sin økonomi. Dette vil kreve endringer som også vil utfordre medlemmene. Det er derfor av interesse å vite mer om hvilke holdninger og ... -
Holdninger til nye fôringredienser i jordbruk og norsk oppdrettsnæring, og muligheter for samarbeid på tvers av jordbruk og oppdrett. En kartlegging
(Notat (Ruralis), Research report, 2023) -
Holdninger til økt samvær mellom ku og kalv blant norske forbrukere og meieri-og dagligvareaktører
(Rapport (Ruralis) (ISSN 2704-0208), Research report, 2023)Rapporten presenterer resultater fra intervju med forbrukere, representanter fra meierisektoren og dagligvarekjedene om holdninger til økt samvær mellom ku og kalv i norsk melkeproduksjon. Flere av aktørene tror at økt ... -
Hovedrapport fra prosjekt «REN BIODIESEL SOM DRIVSTOFF I NORSK LANDBRUK»
(Notat (Norsk senter for bygdeforskning), Research report, 2019) -
How relationships can influence an organic firm’s network identity
(Peer reviewed; Journal article, 2017)A main challenge when organic food actors cooperate with conventional food actors is to maintain their identity in the relationship. In this paper, we analyse such a relationship through the use of the industrial marketing ... -
Hva betyr reiseliv, kultur og lokal mat for omsetning og sysselsetting i distriktene? Rapport 4/08
(Rapport;04/2008, Research report, 2008)Reiseliv, kultur og lokal mat er både hver for seg og i samspill satsingsområder for myndighetene for å fremme næring og sysselsetting i distriktene. Aktører innen reiseliv anvender mat og kulturliv i sine konsepter. Det ... -
Hva er bioøkonomien, og hvorfor trenger vi den?
(Chapter, 2020) -
Hva kommer etter bioøkonomien - en bioøkonomi uten dyr?
(Chapter, 2020) -
Hva med økologisk? By- og bygdefolks preferanser for mat og landbruk
(Notat;02/2009, Working paper, 2009)Dette notatet gjennomgår data fra to fokusgruppeintervju med ”befolkningen” fra et by- og et bygdemiljø i Norge. Intervjuene er gjennomført som en del av prosjektet ”Samfunnseffekter av økologisk landbruk”1. Formålet med ... -
Hvem er og hva mener samdriftsbøndene?
(Chapter, 2007) -
Hvem er og hva mener samdriftsbøndene? En frekvensrapport fra Trendundersøkelsen i 2006
(Notat (Norsk senter for bygdeforskning), Research report, 2007) -
Hvordan fremme en samskapt karriereveiledning i distriktskommuner? Med Selbu som case.
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2022) -
Hvordan kan vi endre? Et spørsmål om transisjon
(Chapter, 2020) -
Hvordan serveres genmodifisert mat til avisleserne?
(Journal article, 2010)The discourse on genetically modified food is open, situation-dependent and contradictory, and is positioned at the crossroads of nature, science and society. Through quantitative and qualitative content analysis, this ... -
Hvordan øke selvforsyningsgraden i norsk jordbruk?
(Journal article, 2022) -
Hvorfor ikke produsere økologisk?
(Journal article, 2016)For en enkeltperson som en bonde er, eller for et gårdshushold kan det være et stort steg å legge om til økologisk produksjon.