Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 189-208 of 483
-
Hjem som turistprodukt: Eksempler fra seterturisme i Norge og Østerrike
(Chapter, 2013) -
Holdninger til landbrukspolitikk og landbrukssamvirket hos medlemmer av Nortura. Data fra undersøkelsen Trender i norsk landbruk 2004-2008
(Notat;1/09, Research report, 2009)Samvirkeselskapet Nortura er inne i en fase med store utfordringer for å forbedre sin økonomi. Dette vil kreve endringer som også vil utfordre medlemmene. Det er derfor av interesse å vite mer om hvilke holdninger og ... -
Holdninger til nye fôringredienser i jordbruk og norsk oppdrettsnæring, og muligheter for samarbeid på tvers av jordbruk og oppdrett. En kartlegging
(Notat (Ruralis), Research report, 2023) -
Holdninger til økt samvær mellom ku og kalv blant norske forbrukere og meieri-og dagligvareaktører
(Rapport (Ruralis) (ISSN 2704-0208), Research report, 2023)Rapporten presenterer resultater fra intervju med forbrukere, representanter fra meierisektoren og dagligvarekjedene om holdninger til økt samvær mellom ku og kalv i norsk melkeproduksjon. Flere av aktørene tror at økt ... -
Hovedrapport fra prosjekt «REN BIODIESEL SOM DRIVSTOFF I NORSK LANDBRUK»
(Notat (Norsk senter for bygdeforskning), Research report, 2019) -
How relationships can influence an organic firm’s network identity
(Peer reviewed; Journal article, 2017)A main challenge when organic food actors cooperate with conventional food actors is to maintain their identity in the relationship. In this paper, we analyse such a relationship through the use of the industrial marketing ... -
Hva betyr reiseliv, kultur og lokal mat for omsetning og sysselsetting i distriktene? Rapport 4/08
(Rapport;04/2008, Research report, 2008)Reiseliv, kultur og lokal mat er både hver for seg og i samspill satsingsområder for myndighetene for å fremme næring og sysselsetting i distriktene. Aktører innen reiseliv anvender mat og kulturliv i sine konsepter. Det ... -
Hva er bioøkonomien, og hvorfor trenger vi den?
(Chapter, 2020) -
Hva kommer etter bioøkonomien - en bioøkonomi uten dyr?
(Chapter, 2020) -
Hva med økologisk? By- og bygdefolks preferanser for mat og landbruk
(Notat;02/2009, Working paper, 2009)Dette notatet gjennomgår data fra to fokusgruppeintervju med ”befolkningen” fra et by- og et bygdemiljø i Norge. Intervjuene er gjennomført som en del av prosjektet ”Samfunnseffekter av økologisk landbruk”1. Formålet med ... -
Hvem er og hva mener samdriftsbøndene?
(Chapter, 2007) -
Hvem er og hva mener samdriftsbøndene? En frekvensrapport fra Trendundersøkelsen i 2006
(Notat (Norsk senter for bygdeforskning), Research report, 2007) -
Hvordan fremme en samskapt karriereveiledning i distriktskommuner? Med Selbu som case.
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2022) -
Hvordan kan vi endre? Et spørsmål om transisjon
(Chapter, 2020) -
Hvordan serveres genmodifisert mat til avisleserne?
(Journal article, 2010)The discourse on genetically modified food is open, situation-dependent and contradictory, and is positioned at the crossroads of nature, science and society. Through quantitative and qualitative content analysis, this ... -
Hvordan øke selvforsyningsgraden i norsk jordbruk?
(Journal article, 2022) -
Hvorfor ikke produsere økologisk?
(Journal article, 2016)For en enkeltperson som en bonde er, eller for et gårdshushold kan det være et stort steg å legge om til økologisk produksjon. -
Hytteliv og arbeidsliv
(Journal article, 2011)Hytteliv og arbeidsliv sees vanligvis som atskilte fenomener. Man arbeider hjemme, og reiser så påhytta på for å ta en fortjent pust i bakken. Fritidsboligen er et sted for rekreasjon (ferieliv) og ikke produksjon ... -
Hytteliv og lokalsamfunn
(Forskningsglimt;01/2011, Research report, 2011)Hyttefolket investerer stadig mer tid og ressurser i bygdekommunene, noe som gir nye muligheter, men også utfordringer. Vi ser på lokale strategier for å involvere fritidsbefolkningen, forholdet mellom fritids- og ...