Blar i Ruralis Brage på tittel
Viser treff 355-374 av 463
-
Skal - skal ikke? Om avtaler og samlivsbrudd i landbruket
(Rapport;12/2012, Research report, 2012)Rapporten viser at de fleste landbrukspar ikke har avtaler som regulerer deres formuesforhold. Den baserer seg på ulike datakilder som en spørreundersøkelse blant bønder, analyse av inngåtte ektepakter og intervjuer. En ... -
Skogeiere – «Fra ti til en»
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2013) -
Skogeierrettet oppsøkende virksomhet i kystkogfylkene – en dokumentstudie
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2017) -
Smart teknologi for et bærekraftig landbruk
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2021) -
Små samfunn tar sats. Sluttrapport fra følgeevalueringen av Regjeringens Småsamfunnssatsing
(Rapport;05/2010, Research report, 2010)Norsk senter for bygdeforskning har følgeevaluert Kommunal- og regionaldepartementets (KRD) Småsamfunnssatsing. En hovedkonklusjon er at Småsamfunnssatsingen virker. Det begrunner vi med satsingens betydning for ... -
Social integration mechanisms to strengthen absorptive capacity in agricultural advisory service organisations
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Socio-cultural conditions for social acceptance of bioeconomy transitions: the case of Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Sodd mellom håndverk og industri. Forestillinger om sodd
(Rapport;05/2013, Research report, 2013)Sodd har lang historie og finnes i mange lokale varianter, men forbindes først og fremst med Trøndelag. Til tross for at det å spise sodd er sterkt geografisk bestemt, er det slik at de som er interessert i lokale ... -
Sosiale hyttefolk. Delresultater fra undersøkelsen By, bygd og fritidsboliger 2008
(Notat;03/2010, Working paper, 2010) -
Spis ikke, med mindre helsa eller miljøet blir bedre! Om utviklingen i norske forbrukeres holdninger til genmodifisert mat
(Journal article, 2009)I denne artikkelen drøfter vi hvordan norske forbrukeres holdninger til genmodifisert mat har endret seg gjennom årene. Allerede da genteknologi ble etablert som et eget forskningsfelt og utviklingsområde på 1980-tallet, ... -
Stability and variety - Products, organization and institutionalization in farm tourism
(Journal article, 2012)Products, collective organization and institutions are factors that shape farm tourism. The aim of this paper is to present new knowledge of the way these factors are designed and provide lessons for management in the ... -
Stimulating the social and environmental benefits of agriculture and forestry: An EU-based comparative analysis
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Strategies and goals for growth among small-scale food enterprises in Norgay: A gender sensitive approach
(Paper;01/2009, Working paper, 2009) -
Sustainability assessment of agro-eco systems and rural development in mountain areas. Scenarios for Eastern Jotunheimen, Norway
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2005) -
Synergy or marginalisation? Narratives of farming and tourism in Geiranger, western Norway
(Journal article, 2010)Tourism is increasingly seen as a necessary income diversification strategy in rural Europe, especially in areas where traditional rural businesses are facing decreasing profitability. This view is clearly expressed in ... -
The beat of the mountain: a transdisciplinary rhythmanalysis of temporal landscapes
(Journal article; Peer reviewed, 2018)This article discusses how studying rhythms can help us better understand and manage spatiotemporal tensions in social-ecological landscapes, highlighting the potential of rhythmanalysis as a tool for crossing scientific ... -
The chicken game-Organization and integration in the Norwegian agri-food sector
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
The combined effect of success factors in crowdfunding of Cleantech projects
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
The Corona Pandemic’s Impact on the Food and Nutrition Security of Refugees in Northern Uganda
(Research report, 2021)