Browsing Ruralis Brage by Author "Stræte, Egil Petter"
Now showing items 1-20 of 47
-
Achieving best-fit configurations through advisory subsystems in AKIS: case studies of advisory service provisioning for diverse types of farmers in Norway
Klerkx, Laurens; Stræte, Egil Petter; Kvam, Gunn-Turid; Ystad, Eystein; Hårstad, Renate Marie Butli (Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Agriculture in transition: New strategies for the promotion of occupational health and safety.
Holte, Kari Anne; Kjestveit, Kari; Rommetvedt, Hilmar; Stræte, Egil Petter (Chapter, 2021)It is well documented that farming is a high-risk industry in terms of fatalities and injuries, and with numerous risk factors associated with operating the farm. It has also proved difficult to find evidence for the ... -
Agriculture into the Future: New Technology, New Organisation and New Occupational Health and Safety Risks?
Holte, Kari Anne; Follo, Gro Irene; Kjestveit, Kari; Stræte, Egil Petter (Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Anbefalinger fra prosjektet AgriLink
Kvam, Gunn Turid; Stræte, Egil Petter (Notat (Ruralis), Research report, 2023) -
Balanced readiness level assessment (BRLa): A tool for exploring new and emerging technologies
Vik, Jostein; Melås, Anders; Stræte, Egil Petter; Søraa, Roger Andre (Peer reviewed; Journal article, 2021)In this paper a methodology for a balanced readiness assessment of novel agricultural technologies is developed and presented. The methodology expand on the well-known Technology Readiness Level (TRL) assessments, with a ... -
Bedriftsutvikling i meieribransjen: Resultater fra en spørreundersøkelse i 2001
Stræte, Egil Petter; Rye, Johan Fredrik (Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2002) -
Bonden som fôrprodusent til lakseoppdrett
Stræte, Egil Petter (Others, 2024) -
Brytninger mellom konvensjoner i meieribransjen: Om hvordan meieribedrifter arbeider med nyskaping (Breaking conventions in dairy industry: On how dairy firms work with innovation
Stræte, Egil Petter (Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Doctoral thesis, 2006) -
Critical support for different stages of innovation in agriculture: What, when, how?
Stræte, Egil Petter; Vik, Jostein; Fuglestad, Eirik Magnus; Gjefsen, Mads Dahl; Melås, Anders Mahlum; Søraa, Roger Andre (Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Dairy farmers’ job satisfaction and the influence of automatic milking systems
Hansen, Bjørn Gunnar; Stræte, Egil Petter (Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Embedded competence: A study of farmers’ relation to competence and knowledge.
Vik, Jostein; Stræte, Egil Petter (Lecture, 2017) -
Forslag til tiltak for mer bruk av lauvtre i bygg og mer gjenbruk av tre (forstudie)
Stræte, Egil Petter (Notat (Norsk senter for bygdeforskning), Research report, 2022) -
Holdninger til landbrukspolitikk og landbrukssamvirket hos medlemmer av Nortura. Data fra undersøkelsen Trender i norsk landbruk 2004-2008
Stræte, Egil Petter; Kroken, Arild (Notat;1/09, Research report, 2009)Samvirkeselskapet Nortura er inne i en fase med store utfordringer for å forbedre sin økonomi. Dette vil kreve endringer som også vil utfordre medlemmene. Det er derfor av interesse å vite mer om hvilke holdninger og ... -
Hva betyr reiseliv, kultur og lokal mat for omsetning og sysselsetting i distriktene? Rapport 4/08
Forbord, Magnar; Stræte, Egil Petter (Rapport;04/2008, Research report, 2008)Reiseliv, kultur og lokal mat er både hver for seg og i samspill satsingsområder for myndighetene for å fremme næring og sysselsetting i distriktene. Aktører innen reiseliv anvender mat og kulturliv i sine konsepter. Det ... -
Hvem er og hva mener samdriftsbøndene?
Vik, Jostein; Stræte, Egil Petter (Chapter, 2007) -
Hvem er og hva mener samdriftsbøndene? En frekvensrapport fra Trendundersøkelsen i 2006
Vik, Jostein; Stræte, Egil Petter (Notat (Norsk senter for bygdeforskning), Research report, 2007) -
Innovation and Diffusion - Different Roles in Developing Nature-Based Tourism
Kvam, Gunn-Turid; Stræte, Egil Petter (Journal article, 2010)Tourism is a labour-intensive industry with the potential to contribute towards the creation of jobs and economic development in many rural areas. Innovation may be a driver of growth in tourism as well. However, there is ... -
Introduction Contemporary food practices. Spaces of food production and consumption
Becuţ, Anda Georgiana; Stræte, Egil Petter (Journal article, 2017) -
Jordbrukets kunnskaps- og innovasjonssystem
Stræte, Egil Petter; Kvam, Gunn Turid (Notat (Ruralis), Research report, 2024) -
Jordleie – bonde og jordeier i samspill i et marked
Stræte, Egil Petter (Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2020)