Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKvam, Gunn-Turid
dc.contributor.authorMagnus, Trine
dc.date.accessioned2015-11-26T09:56:48Z
dc.date.accessioned2015-12-04T11:58:54Z
dc.date.available2015-11-26T09:56:48Z
dc.date.available2015-12-04T11:58:54Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.citationRapport 09/2012 79 p. Norsk senter for bygdeforskning, 2012nb_NO
dc.identifier.issn1503-2035
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2366989
dc.description-nb_NO
dc.description.abstractRapporten, som baserer seg på en spørreundersøkelse av lokale matprodusenter i Norge og casestudier av bedrifter og produsentnettverk, viser at mange lokale matbedrifter ønsker å vokse. Det er imidlertid fortsatt mange barrierer for vekst, der finansiering, det å få tak i kompetent arbeidskraft og gode distribusjonsløsninger oppfattes som de største. Ved vekst til fjernere markeder blir det viktig å strukturere produktutviklingsarbeidet mot kvaliteter som gir merpris i markedet og som ikke er lett å kopiere. Distribusjons og salgsoppfølging må støtte opp under produktets særpreg slik at dette kommuniseres til kunder. Det å finne gode løsninger på distribusjonsiden og salgsoppfølging oppfattes fortsatt som en utfordring for mange bedrifter. Bedriftene har behov for støtte på en rekke områder ved vekst, og bedriftene mener at Innovasjon Norge og Mattilsynet er de viktigste aktørene i støtteapparatet i en slik prosess. Selv om lokal matproduksjon har vokst jevnt i Norge siden oppstarten på slutten av 1990-tallet, er det fortsatt mange konsumenter som ikke har kjennskap til tilbudet. Derfor er det fortsatt en betydelig jobb som må gjøres både på produsent- og markedssiden for å nå målet fra myndighetene om at 20 prosent av salg fra dagligvarebutikker i 2020 skal være spesialmat.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.relation.ispartofseriesRapport;09/2012
dc.rightsNavngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/no/*
dc.subjectLokal matnb_NO
dc.subjectmatnb_NO
dc.subjectvekstambisjonernb_NO
dc.subjectvekststrategiernb_NO
dc.subjectprodusentnettverknb_NO
dc.subjectstøtteapparatnb_NO
dc.titleVekststrategier for lokale matbedrifternb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.date.updated2015-11-26T09:56:48Z
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200nb_NO
dc.source.pagenumber79nb_NO
dc.identifier.cristin995709
dc.relation.projectNorges forskningsråd 185034/I10nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge