Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKroken, Arild
dc.contributor.authorStorstad, Oddveig
dc.contributor.authorHaugen, Marit S.
dc.date.accessioned2015-11-26T12:47:21Z
dc.date.accessioned2015-12-15T14:20:42Z
dc.date.available2015-11-26T12:47:21Z
dc.date.available2015-12-15T14:20:42Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationRapport 4/09 Norsk senter for bygdeforskning. 94 p. Norsk senter for bygdeforskning, 2009nb_NO
dc.identifier.issn1503-2035
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2367820
dc.description-nb_NO
dc.description.abstractKartleggingsundersøkelsen bygger på svar fra 298 medlemmer av HANEN (tidligere Norsk Bygdeturisme og Gardsmat) som ble gjennomført våren 2009. Kartleggingen omfatter blant annet data om hvem aktørene er, bakgrunn og utgangspunktet for virksomheten, når bedriften startet, hvilke produkter som tilbys, arbeidsomfang, og omsetning, gjennomførte utviklingstiltak og framtidige planer. I tillegg omfatter kartleggingen opplysninger om hvilken betydning næringen har for aktørenes arbeidssituasjon, og husholdets inntekt. Resultater fra kartleggingen viser blant annet at de fleste av disse virksomhetene er små familiebedrifter. Mange av de som driver med gårdsmat og bygdeturisme har høyere utdanning, de er ofte innflyttere eller tilbakeflyttere til ei bygd og det er litt flere kvinner enn menn blant dem. De fleste forventer økt omsetning de neste fem årene, og de fleste som gikk med underskudd i 2008 forventer å snu dette til overskudd i løpet av de neste fem årene. Et stort flertall forventer å fortsette med bygdeturisme og gårdsmat de neste tre årene, og over halvparten av utvalget forventer å øke omfanget av driften. De som planlegger å utvide gjør dette både pga økende etterspørsel og behov for inntjening, men også for å skape arbeidsplasser og utnytte sin kompetanse.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.relation.ispartofseriesRapport;04/2009
dc.rightsNavngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/no/*
dc.subjectbygdeturismenb_NO
dc.subjectgårdsmatnb_NO
dc.subjecttilleggsnæringnb_NO
dc.subjectkartleggingnb_NO
dc.subjectkompetansenb_NO
dc.subjectturismenb_NO
dc.subjectmatnb_NO
dc.subjectlokal matnb_NO
dc.titleBygdeturisme og gårdsmat i Norge. En nasjonal kartleggingnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.date.updated2015-11-26T12:47:21Z
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200nb_NO
dc.source.pagenumber70nb_NO
dc.identifier.cristin936889
dc.relation.projectKompetansesenter for distriktsutviklingnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-IngenBearbeidelse 3.0 Norge