Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 360-379 of 483
-
Samarbeid om vekstskifte i jordbruket
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2021) -
Same but different: On continuity and change in agricultural policy reforms
(Peer reviewed; Journal article, 2024)This article contributes to the Historical Institutionalism literature on stability and change by unpacking how an institution has persisted for more than 70 years despite substantial contextual changes. The overall stability ... -
Sameier i norsk skogbruk. Med et spesielt blikk på Nordland
(Notat (Norsk senter for bygdeforskning), Research report, 2011) -
Samhandling mellom omlandskommunene Lurøy, Nesna, Hemnes og regionsenteret Mo i Rana – en kvalitativ og kvantitativ analyse
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2018) -
Såret i Bygda - En kvalitativ studie av opplevelsen av demokratiske prosesser ved utbygging av vindkraft
(Rapport (Ruralis) (ISSN 2704-0208), Research report, 2022)Rapporten tar for seg opplevelsen av demokrati og medbestemmelse relatert til lokal utbygging av vindkraft i et mindre bygdesamfunn. Analysen viser at bygdesamfunnet ikke følte seg informert eller hørt i prosessen med ... -
Sektorvise scenarier for bioøkonomien
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2018)Rapporten viser resultater fra BIOSMART sin spørreskjemaundersøkelse til virksomheter med tilknytning til bioøkonomien. Undersøkelsen kartla virksomhetenes produksjon og bruk av eller annen tilknytning til biologiske ... -
Short- and long-term warming effects of methane may affect the cost-effectiveness of mitigation policies and benefits of low-meat diets
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Methane’s short atmospheric life has important implications for the design of global climate change mitigation policies in agriculture. Three different agricultural economic models are used to explore how short- and long-term ... -
Should we use email for farm surveys? A comparative study of email and postal survey response rate and non-response bias
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Sivil status i landbruket. Ekteskap, samboerskap og skilsmisser
(Research report, 2010) -
Skal - skal ikke? Om avtaler og samlivsbrudd i landbruket
(Rapport;12/2012, Research report, 2012)Rapporten viser at de fleste landbrukspar ikke har avtaler som regulerer deres formuesforhold. Den baserer seg på ulike datakilder som en spørreundersøkelse blant bønder, analyse av inngåtte ektepakter og intervjuer. En ... -
Skogeiere – «Fra ti til en»
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2013) -
Skogeierrettet oppsøkende virksomhet i kystkogfylkene – en dokumentstudie
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2017) -
Smart teknologi for et bærekraftig landbruk
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2021) -
Små samfunn tar sats. Sluttrapport fra følgeevalueringen av Regjeringens Småsamfunnssatsing
(Rapport;05/2010, Research report, 2010)Norsk senter for bygdeforskning har følgeevaluert Kommunal- og regionaldepartementets (KRD) Småsamfunnssatsing. En hovedkonklusjon er at Småsamfunnssatsingen virker. Det begrunner vi med satsingens betydning for ... -
Social integration mechanisms to strengthen absorptive capacity in agricultural advisory service organisations
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Socio-cultural conditions for social acceptance of bioeconomy transitions: the case of Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Sodd mellom håndverk og industri. Forestillinger om sodd
(Rapport;05/2013, Research report, 2013)Sodd har lang historie og finnes i mange lokale varianter, men forbindes først og fremst med Trøndelag. Til tross for at det å spise sodd er sterkt geografisk bestemt, er det slik at de som er interessert i lokale ... -
Sosiale hyttefolk. Delresultater fra undersøkelsen By, bygd og fritidsboliger 2008
(Notat;03/2010, Working paper, 2010) -
Spis ikke, med mindre helsa eller miljøet blir bedre! Om utviklingen i norske forbrukeres holdninger til genmodifisert mat
(Journal article, 2009)I denne artikkelen drøfter vi hvordan norske forbrukeres holdninger til genmodifisert mat har endret seg gjennom årene. Allerede da genteknologi ble etablert som et eget forskningsfelt og utviklingsområde på 1980-tallet, ...